7 Mart 2025 19:41

İstanbul Barosu'nun kadın işçilerin çalışma şartlarının tartışıldığı sempozyumu başladı

İstanbul Barosu tarafından düzenlenen “Kadın İşçilerin Çalışma Şartlarına İlişkin Yasal Mevzuat ve İşyerinde Cinsiyet Ayrımcılığı İle Mücadele Sempozyumu” başladı.

İstanbul Barosu'nun kadın işçilerin çalışma şartlarının tartışıldığı sempozyumu başladı

İstanbul Barosu logosu

İstanbul Barosu İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Komisyonu tarafından düzenlenen “Kadın İşçilerin Çalışma Şartlarına İlişkin Yasal Mevzuat ve İşyerinde Cinsiyet Ayrımcılığı İle Mücadele Sempozyumu” başladı. İstanbul Barosu Konferans Salonu’nda gerçekleşen sempozyumu aynı zamanda komisyonun Youtube kanalı üzerinden de takip etmek mümkün.

Sempozyumda Avukat Aynut Şengül’ün moderatörlüğünde Dr. Melis Kutlu ve Necla Akgökçe konuşmacı olarak yer alıyor.

(Haber Merkezi)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Sermaye diktası

Sermaye diktası

İşçi başına 608 bin lira aylık kâr elde eden TÜPRAŞ, dayattığı sefalet sözleşmesine direnen işçilerin eylemlerini ‘tutanakla işten atma’ tehdidini kullanarak şimdilik bastırdı. Kimi zaman ‘demokrasi nutukları’ atan büyük sermayenin, harekete geçen işçiyi önce polisle sonra fişleyerek tehdit etmesi, ülkedeki ‘otoriterleşme’nin esasen kimin işine yaradığını ve sermaye diktasının vardığı boyutu gösteriyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
10 Mayıs 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et